27.9.2017

Pikatreffit yhteiskuntatieteilijän kanssa: Timo Bergman

YTM Timo Bergman haluaa edetä urallaan tehtäviin, joissa pääsee auttamaan organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tulevaisuuden yhteiskunnallisten muutostekijöiden luomia mahdollisuuksia. Bergmanin mukaan tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta työelämässä edistetään parhaiten tavoitteellisella suunnittelulla.

Koulutus: Talouspainotteinen yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinto (JY, pääaineena valtio-oppi, sivuaineina johtaminen, sosiologia, kansantaloustiede ja filosofia). Gradu Suomen ministeriöiden tulevaisuusnäkemyksistä liittyen väestön ikärakenteen muutokseen.

Entinen työ: Talous- ja viestintävastaava ajatuspaja Kalevi Sorsa -säätiössä

Nykyinen työtilanne: Työnhakija ja toimeksiantoja etsivä freelancer, joka haluaisi edetä työelämässä tulevaisuustyön ja ennakoinnin tehtävien suuntaan eli päästä auttamaan organisaatioita ja ihmisiä hyödyntämään tulevaisuuden yhteiskunnallisten muutostekijöiden luomia mahdollisuuksia.

Asuinpaikka: Lahti

Miten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta pitäisi lisätä suomalaisilla työpaikoilla?

Kaiken pohja on suunnitelmallisuus ja systemaattisuus, joita toteutetaan parhaiten tavoitteellisella tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelulla. Keinoja on paljon, mutta tällä hetkellä pitäisi erityisesti panostaa sukupuolittuneiden valintojen murtamiseen niin koulutuksessa kuin työvoimapalveluissa, anonyymeihin rekrytointeihin ja palkkajulkisuuden edistämiseen. Lisäksi on hyvä muistaa, että tasa-arvo ja yhdenvertaisuus kulkevat käsi kädessä muun muassa osallisuuden kanssa.

 

Jaa artikkeli