11.5.2017

Yhteiskuntatieteilijä valokeilassa: Leena Mörttinen

Talouden ja politiikan yhteispeli on aina kiinnostanut VTT Leena Mörttistä. Ekonomistin koulutus on tuonut hänet pankkiuran jälkeen Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi.

Työtehtävä ja työpaikka: toimitusjohtaja, Perheyritysten liitto
Koulutus: valtiotieteiden tohtori
Asuinpaikka ja perhe: Kärkölä, mies ja kaksi koiraa
Harrastukset: leffat, musiikki, metsästys ja metsänhoito

Urapolkusi vaiheita

Tohtoriopintojen jälkeen vuonna 2000 siirryin Suomen Pankkiin ekonomistiksi, sieltä Euroopan Keskuspankkiin vanhemmaksi ekonomistiksi 2002. Tulin takaisin Suomeen vuonna 2005 Suomen Pankin neuvonantajan tehtäviin. Sieltä minut rekrytoitiin Nordea-pankkiin ensin pääekonomistiksi 2006 ja sitten  Eurooppa-asioista vastaavaksi johtajaksi. Nordeasta siirryin Elinkeinoelämän keskusliittoon 2012 Kilpailukyky ja kasvu -vastuualueen johtajaksi, ja sieltä nykyisiin tehtäviin Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi 2015.

Mikä yhteiskunta-alan opinnoissa / töissä kiinnostaa sinua?

Talouden ja politiikan yhteispeli on aina kiinnostanut minua. Elämme nyt erityisen mielenkiintoisia aikoja, jolloin talouden rakenteiden merkittävä muutos ja yhteiskuntien harvinaisen voimakas murros kulkevat käsi kädessä. Yhteiskunta-alan opinnot antavat tärkeän perusosaamisen ja analyysivälineet murroksen ymmärtämiseen.

Miten olet hyödyntänyt yhteiskunta-alan koulutusta työssäsi?

Hyödynnän sitä päivittäin politiikkavälineiden analyysissä.

Millainen on unelmiesi työ?

Yhteiskunnallisesti vaikuttava, maailmaa parantava.

Miten yhteiskuntatieteilijä voi muuttaa maailmaa?

Yhteiskuntatieteilijä voi muuttaa maailmaa osallistumalla aktiivisesti itse ja antamalla panoksensa yhteistyössä muiden osaajien kanssa.

Yhteiskuntatieteilijän ymmärrystä tarvitaan erityisesti nyt kun rakennamme yhteiskuntamme uudelleen alhaalta ylöspäin.

Jaa artikkeli