28.8.2017

Yhteiskuntatieteilijä valokeilassa: Pia Dolivo

Alma Mater kutsui VTM Pia Dolivoa jo varhain, ja hän vastasi kutsuun. Yliopistouransa aikana hän on työskennellyt monissa tehtävissä alumnien, varainhankinnan ja yhteiskuntasuhteiden parissa. Kipinä urapolulle syttyi jo opiskeluaikana, kun hän oli Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa. Nyt Dolivo johtaa Helsingin yliopiston yhteiskuntasuhteiden yksikköä.

 

Työtehtävä ja työpaikka: yhteiskuntasuhteiden päällikkö, Helsingin yliopisto

Koulutus: VTM, Helsingin yliopisto

Asuinpaikka ja perhe: Helsinki, kotona asuvaan perheeseeni kuuluvat mies, 11-vuotias tytär ja kääpiösnautseri Luke

Harrastukset: intoilu

 

Urapolkusi vaiheita

Olen toiminut koko työurani yliopiston, yhteiskunnan ja vaikuttamisen tehtävissä sekä tiedemaailmasta käsin että sen ulkopuolelta. Kipinä tälle polulle syttyi jo opiskeluaikana Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa toimiessani, ensin hallituksen jäsenenä ja sitten hallituksen puheenjohtajana. Vaikuttamistyö jatkui valmistumisvaiheessa kansanedustajan avustajana, josta siirryin tiede- ja yliopistohankkeiden vastaavaksi tuottajaksi Helsingin kulttuurikaupunkisäätiöön. Hankkeen jälkeen Alma Mater kutsui, ja ura Helsingin yliopistossa alkoi alumnikoordinaattorina. Seuraavaksi siirryin hoitamaan urapalveluiden päällikön tehtävää ja sen jälkeen käynnistämään varainhankintaa ensin varainhankinnan suunnittelijana ja sitten yhteyspäällikkönä.

Nykyinen työnkuva

Parhaillaan johdan Helsingin yliopiston viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden toimialalla noin 20 hengen yhteiskuntasuhteiden yksikköä. Vastaamme yliopiston alumni- ja sidosryhmäsuhteiden kehittämisestä, varainhankinta- ja kumppanuusyhteistyön kehittämisestä sekä vaikuttamistyöstä kotimaassa ja kansainvälisesti. Meillä on huikea tiimi ja mahtavia kumppaneita, joiden kanssa oppii joka päivä jotain mielenkiintoista.

Mikä yhteiskunta-alan opinnoissa ja töissä kiinnostaa?

Halu ymmärtää maailmaa ja vaikuttaa. Velvoite katsoa asioita eri näkökulmista ja mennä sen taakse, miltä asiat näyttävät. Haastaa, mutta myös rakentaa.

Miten olet hyödyntänyt yhteiskunta-alan koulutusta työssäsi?

Yliopisto-opintojen ja opiskeluajan paras anti oli maailmankuvan laajentuminen, ajattelun kehittyminen ja tiedon jäsentämisen taito sekä mahdollisuus olla yhdessä hyvin erilaisten ihmisten kanssa, keskustella ja tehdä yhdessä asioita. Mikään ei ole mahdotonta -asenne tarttui ylioppilaskunnasta. Näillä mennään myös työelämässä.

Millainen on unelmiesi työ?

Unelmien työ tarjoaa jatkuvasti uusia, isoja haasteita ratkaistavaksi. Tavoitteita, jotka haluaa ensin torjua liian epärealistisina, mutta jotka alkavat pikkuhiljaa muuttua systemaattisella tekemisellä todeksi ja innostuksen kohteeksi. Työn merkitykselliseksi kokeminen on minulle tärkeää, työn kautta pitää syntyä positiivinen vaikutus yhteiskuntaan. Unelmien työyhteisö on motivoitunut ja tulosorientoitunut, mutta osaa myös innostua, irrotella ja pitää hauskaa sekä omaa vahvan kulttuurin myös haastavien tilanteiden ratkaisemiselle. Esimieheltä ja työkavereilta oppii koko ajan jotain uutta, myös työ itsessään pakottaa jatkuvaan oman osaamisen kehittämiseen. Ja jos vielä fyysinen ja digitaalinen työympäristö tukisi parhaalla mahdollisella tavalla yhdessä tekemistä ja kohtaamista, niin kyseessä olisi aika pitkälle nykyinen työni.

Miten yhteiskuntatieteilijä voi muuttaa maailmaa?

Olemalla itse se muutos, jonka maailmassa haluaa nähdä.

 

 

Jaa artikkeli